Lampbyte

Lampor har begränsad livslängd och därför måste alla ägare till en projektor eller projektor-TV förr eller senare byta lampan. Du kan byta lampan själv eller överlåta det till en specialist.

Jag vill byta lampan själv

Att byta lampan själv är mest prisvärt. Du behöver inte betala för bytet och du sparar den tid som det skulle ta att åka med projektorn till service. Om du beställer en lampa med modul klarar alla som har en korsskruvmejsel hemma av bytet. Att byta en lampa utan modul rekommenderar vi bara för mer erfarna användare. Du kan läsa mer om lampvarianterna här.

Du får hjälp med lampbytet från våra detaljerade anvisningar.

Jag vill få lampan bytt

Om du hellre vill överlåta bytet till en specialist ska du kontakta ett service- eller IT-företag som arbetar med projektorer. Vi rekommenderar att du först väljer lampan hos oss för att veta vilka lampvarianter som säljs för din projektor och vad de kostar. Kontakta sedan service och avtala bytet. Oftast lönar det sig om kunder beställer lampan själv via internet och endast betalar servicen för bytet.

Vi vill uppmärksamma att om du önskar att kontakta en auktoriserad servicetjänst för din projektors tillverkare bör du köpa en originallampa med modul. Återigen är det oftast mycket mer prisvärt över internet.

Titta på instruktionsfilmen om bytet

Titta på våra instruktionsfilmer för att förstå hur enkelt det är att byta lampan. Här får du se hur du byter lampan i flera typer av projektorer av olika märken så som Acer, BenQ, Epson, Panasonic a Sony samt en instruktionsfilm om hur du byter endast lampan.

Vet du redan allt om lampor? Välj rätt modell här!

Snabbguide till lampor

Hitta lampan med två klick

Projektorlampor

TV-lampor