Lampbyte

Lampor har begränsad livslängd och därför måste alla ägare till en projektor eller projektor-TV förr eller senare byta lampan. Du kan byta lampan själv eller överlåta det till en specialist.

Jag vill byta lampan själv

Att byta lampan själv är mest prisvärt. Du behöver inte betala för bytet och du sparar också den tid som det skulle ta att åka med projektorn till service. Om du beställer en lampa med modul klarar alla som har en korsskruvmejsel hemma av bytet. Att byta en lampa utan modul rekommenderar vi bara för mer erfarna användare. Du kan läsa mer om lampvarianter här.

Du får hjälp med lampbytet från våra detaljerade anvisningar.

Jag vill få lampan bytt

Om du hellre vill överlåta bytet till en specialist ska du kontakta ett service- eller IT-företag som arbetar med projektorer. Vi rekommenderar att först väljer lampan hos oss på webbplatsen för att veta vilka lampvarianter som säljs för din projektor och vad de kostar. Kontakta sedan service och avtala bytet. Oftast lönar det sig om kunder beställer lampan själv via internet och betalar servicen endast för bytet.

Vi uppmärksammar på att om du vill kontakta en auktoriserad service för din projektors tillverkare bör du köpa en originallampa med modul. Återigen är det oftast mycket mer prisvärt över internet.

Titta på instruktionsfilmen om bytet

Titta på våra instruktionsfilmer för att förstå hur enkelt det är att byta lampan. Här får du se hur du byter lampan i flera typer av projektorer av olika märken Acer, BenQ, Epson, Panasonic a Sony samt en instruktionsfilm om hur du byter endast lampan.

Om du redan vet allt om lampor så är det bara att välja den rätta

Snabbguide till lampor

Hitta lampan med två klick

Projektorlampor

TV-lampor