Projektorlampor EPSON

Lampor för projektorer från Epson kan skryta med exakt och patenterad tillverkningsteknik tack vare att Epson 3LCD-projektorer har tre gånger högre ljusstyrka än DLP-projektorer från konkurrenter med ett chip.

I vårt sortiment hittar du lampor för alla modellserier av projektorer från Epson. Om du inte kan hitta lampan med den oficiella beteckningen kan du försöka med att utelämna beteckningen av projektorfamiljen (t.ex. Home cinema, Pro cinema, Brightlink, Powerlite, MovieMate) och endast söka efter kombination av tecken och siffror som tydligt beteckna den aktuella modellen.

Lampor för Epson betecknas ofta med produktnummer ELPLPčč (där čč avser en siffra), alternativt med V13H010Lčč (där čč betyder detsamma som hos ELPLP-beteckningen). De mest sålda lamporna är ELPLP50, ELPLP49, ELPLP54 a ELPLP42. De är de mest använda lamporna för flera modeller och mest sålda lampor för projektorer EB-85, EH-TW3200, EB-410W, EB-460.

Om du är osäker på hur du byter lampan i projektorn kan du titta på en kort instruktionsvideo om hur du byter lampan i projektorn EPSON.


Välj för vilken projektormodell EPSON för vilken du söker efter en reservlampa.

Projektorlampor EPSON

Välj efter produktnummer

Projektorlampor EPSON efter lampans produktnummer

Har du inte hittat modell till din projektor

Om du inte har hittat en lampa för projektormodellen i vårt utbud, kan du kontakta oss. Vi hjälper dig att hitta en lampa som uppfyller dina krav.

Så byter du lampan i din EPSON-projektor

Kolla på instruktionsvideon och lär dig hur du monterar bort och byter ut din ursprungliga lampa från din EPSON-projektor.

Läs mer om Epson projektorlampor

För projektorer från Epson erbjuder vi originallampor samt kompatibla lampor, lampmoduler och även separata glödlampor. För modeller med två lampor erbjuder vi originallampor i 2-pack. Priset för lampor från Epson börjar på 733 SEK excl. moms för kompatibla glödlampor, på 792 SEK för kompatibla moduler och 850 SEK för originalmoduler.

Under den senaste tiden har det kommit fram förfalskningar av originallampmoduler på marknaden. Originalförpackningen är tejpad med ett vitt klistermärke som måste förstöras för att lådan ska kunna öppnas. Lampor som är avsedda för den europeiska marknaden är märkta med silverhologram på lådan samt på glödlampan.

Glödlampa från Epson

I originallampmoduler används uteslutande glödlampor med märkning UHE. Som likvärdiga alternativ till originallampor utan modul för EPSON används även glödlampor från Osram, Philips och Ushio. Ange ev. i beställningen vilket märke du föredrar.

Kompatibla glödlampor erbjuder varumärken som UHR, codalux, APO o.s.v. Glödlamporna har ofta ingen märkning.

Vid köp av endast lampa utan modul levereras glödlamporna oftast också med en kontakt, men ibland måste du använda kontakten från originallampmodulen. Glödlampor för Epson använder växelström som försörjningskälla, men vi rekommenderar ändå att alltid behålla den ursprungliga kontaktanslutningen.

De flesta projektorlamporna använder en parabolform (cirka en halvkrets) av glödlampans reflektor. Det är på grund av att vissa ljusstrålar försvinner ut från projektorns optiska system och därmed inte används. I lampor för projektorer från Epson med tekniken E-TORL (förkortning för The Epson – Twin Optimised Reflection Lamp) används reflektorer med elliptisk form där en andra mindre reflektor måste användas samtidigt för att förhindra att ännu mer ljus går förlorat. Därmed stiger effektiviteten av lampor från Epson med 20 %. Därför lyser projektorer från Epson mer vid samma lampmått, eller har samma ljusstyrka med mindre lampor. Konstruktionen E-TORL möjliggör också mer effektiv kylning, som gör att lampans livslängd förlängs och projektorns gång är tystare.

 

Diagram över Epson-lampornas specialkonstruktion


Källa: epson.com.sg