Hur skiljer sig de olika lamptyperna sig åt? Vilken ska jag välja?

Vi erbjuder reservlampor för de flesta projektorer och projektor-TV i flera varianter. För vissa projektorer kan du välja mellan upp till 6 lampvarianter. Vi garanterar att alla lampvarianter kommer att fungera korrekt i din projektor eller projektor-TV. Villkoret är korrekt montering.

Upp till 6 olika lampvarianter för din projektor
  1. originallampa + originalmodul
  2. originallampa + modul från Diamond Lamps
  3. originallampa + kompatibel modul
  4. kompatibel lampa + kompatibel modul
  5. originallampa utan modul
  6. kompatibel lampa med modul

Glödlampa + monteringshölje = lampmodul

Glödlampa
Monteringshölje
Lampmodul

Lampor i monteringsmodul

Lampor i modul har en stor fördel gentemot endast glödlampor utan modul, enkel montering. En reservlampa med modul för projektorer kan bytas av alla som kan hantera en skruvmejsel. Lampor i modul kan köpas i upp till 4 olika varianter.

ENKEL MONTERING
Lampa med modul
Originallampa med modul

Originallampa med monteringsmodul direkt från projektorns tillverkare. Denna variant väljs av krävande kunder som vill ha högsta projekteringskvalitet och maximal tillförlitlighet. Originallampa i modul direkt från projektorns tillverkare är dyrare i jämförelse med andra varianter.

Diamond-lampa med modul

Diamond-lampan omfattar originalglödlampa, oftast från Philips eller Osram, som sitter i monteringsmodulen från Diamond Lamps. Denna lampvariant är en lämplig ersättning av den ursprungliga originallampan från projektorns tillverkare, eftersom den ger hög projekteringskvalitet och är väldigt tillförlitlig.

Generisk lampa med modul

Generiska lampor kombinerar glödlampor från en OEM-tillverkare (Philips, Osram, Ushio, Phoenix, Matsushita, Iwasaki) och en oäkta monteringsmodul från tredje part. Denna variant är jämförbar med originallampmodulen avseende projekteringskvalitet och tillförlitlighet, men den är mycket mer prisvärd.

Kompatibel lampa med modul

Kompatibel lampa med lampmodul från auktoriserad tillverkare. Vi rekommenderar denna variant till alla som vill spara så mycket pengar som möjligt, men som fortfarande vill att reservlampan ska vara enkel att montera. Kompatibla lampor kan ha kortare livslängd och sämre lysförmåga jämfört med originallampan.

Glödlampor utan monteringsmodul

Glödlampor utan modul är i första hand prisvärda. De är nämligen 40 till 60 % billigare än originallampor i modul. Glödlampor utan monteringsmodul rekommenderas till händiga kunder. Glödlampan kan snabbt gå sönder med felaktig montering.

PRISVÄRT PRIS
Lampa utan modul
Originalglödlampa utan modul

Originalglödlampor utan modul från en OEM-tillverkare av glödlampor (Philips, Osram, Ushio, Phoenix, Matsushita, Iwasaki). Denna lampvariant ger hög projekteringskvalitet och är väldigt pålitlig. Men monteringen är mer komplicerad än hos lampor med modul och att byta denna lampa i projektorn är något som endast en händig person klarar av.

Kompatibel glödlampa utan modul

Kompatibla lampor är de billigaste reservlamporna för projektorer. Denna lampvariant kan ha kortare livslängd samt sämre lysförmåga jämfört med originallampan. Därför rekommenderar vi denna lampa framför allt till hushåll med lägre krav på projekteringskvalitet. Kompatibel glödlampa utan modul rekommenderas till alla som är händiga.

Vet du redan allt om lampor? Välj rätt modell här!

Snabbguide till lampor

Hitta lampan med två klick

Projektorlampor

TV-lampor