Projektorlampor

Vet du inte vilken projektorlampa som är rätt för dig? Hitta först din projektors tillverkare och välj sedan projektormodellen. Projektlampor är inte billiga, men hos oss får du möjlighet att välja. Vi erbjuder flera typer av de flesta vanliga projektorlamporna. Du kan välja den typ som passar bäst för dig. De olika typerna skiljer sig i pris, tillförlitlighet, projekteringskvalitet samt i hur svårt det är att byta projektorlampan. Se översikten nedan.
Om du inte är säker på att du klarar av att byta lampan i projektorn ska du titta på den korta instruktionsfilmen.

Vi erbjuder projektorlampor från följande märken

Har du inte hittat din projektortillverkare?

Om du inte har hittat en lampa för projektormodellen i vårt utbud, kan du kontakta oss. Vi hjälper dig att hitta en lampa som uppfyller dina krav.

Titta hur enkelt det är att byta lampa i projektorn

I den första instruktionsfilmen kan du se hur du avlägsnar originallampan med modul ur projektorn och hur du monterar en ny lampa.

I den andra instruktionsfilmen visas ett något mer komplicerat byte av själva glödlampan i lampans originalmodul i fall att du beställer en lampa utan modul.

Vi erbjuder flera typer av projektorlampor, de viktigaste är dessa:

Projektorlampor med modul

 • Originallampa med modul
  Om du bestämmer dig för en originallampa med modul kan du förvänta dig maximal tillförlitlighet, men högre pris. Det är väldigt enkelt att byta lampan. Lampan har en originalmodul.
 • Generisk lampa med modul
  Denna variant är lika tillförlitlig som originalet, men billigare. Eftersom det handlar om en glödlampa med modul är den enkel att byta.
 • Oäkta (kompatibel) lampa i oäkta modul
  Lampan i denna variant är betydligt billigare än originalet och är mycket tillförlitlig. Det är enkelt att byta en lampa med modul. Lampan har en oäkta modul.

Projektorlampor utan modul

 • Originallampa utan modul
  Denna variant erbjuder maximal tillförlitlighet och lägre pris.
  Det brukar dock vara svårare att byta endast glödlampan än varianten med modul och oprofessionell hantering kan leda till kortare livslängd.
 • Oäkta lampa utan modul
  En kompatibel glödlampa utan modul är den mest prisvärda lösningen.
  Det kan hända att den inte är lika tillförlitlig som originalet, den är inte heller så enkel att byta som lampor med modul, och oprofessionell hantering kan orsaka kortare livslängd.
Du kan titta noggrant på alla typer av lampor i artikeln: Vad är skillnaden mellan de olika lamporna? Vilken ska jag välja?